Sa Rata

Vaixell

Característiques

Descripció

Sa Rata és un sardinal nordcatalà construït el 1926, a Banyuls de la Marenda, pel mestre d'aixa Bonaventura Colomines. L'any 1992 Emili Armengol la va adquir i restaurar en la seva originalitat  a les Drassanes Sala de l'Escala. És una embarcació històrica i emblemàtica de la vela llatina, al nord i al sud del Cap de Creus. El seu caracterític color blau -d'espigol-  la fa molt reconeixible. Ha participat durant un seguit d'anys a les Veles Stintino, a Sardenya, on hi ha navegat d'anada des de Menorca o vorejant Còrsega i de tornada, quan el vent ho ha permès, fent la travessa directa a l'Escala

Bitàcola

Sa Rata, l'històric sardinal de l'Emili Armengol, s'incorpora a l'estol del MOLL. El passat diumenge, 17 d'abril, va baixar de l'Escala fins Arenys. La navegació va ser a motor i només un estona, passant les Formigues, es va poder ajudar del floc.

El Coronel Amill i les seves tropes de miquelets i fusellers han tornat a desembarcar a la platja d'Arenys recreant diversos fets arenyencs de la Guerra de Succesió (1705-1714).

Contacte