Sant Pau

Vaixell

Característiques

Descripció

El Sant Pau és una  barca de sardinal de vela llatina construïda l'any 2008. La seva estructura és de fibra de vidre i hi ha fins a quatre embarcacions iguals que s'han utilitzat del mateix motllo extren del sardinal centenari nordcatalà Saint Pierre. 

A Tot Drap de Sant Pol

A Tot Drap és una associació de Sant Pol de Mar, sense ànim de lucre, constituïda amb la finalitat de promoure la conservació i difusió del patrimoni marítim, i molt especialment la platja de les barques amb la caseta del motor. El seu naixement és el resultat d'una situació preocupant, la pèrdua progressiva dels darrers llaguts de la platja de les barques les restes d'un passat mariner amb cents d'anys de història. Des de fa uns vint anys, aquestes consideracions varen començar a prendre forma a la Catalunya Nord, com a moviment associatiu i es van estendre cap al sud. Avui dia diverses entitats s'esforcen per donar a conèixer la importància d'un patrimoni sovint oblidat pels estaments oficials. L'autèntic motor han sigut les voluntats de persones i associacions que -de forma totalment altruista- han anat treballant per a fer renéixer l'interès per aquesta herència cultural gairebé desapareguda: les embarcacions, l'art de la navegació a vela llatina, ... 

A Tot Drap es va formar arrel de la recuperació i restauració de la “Tortuga”, un llagut de l'any 1944. Això va encoratjar a d'altres entitats  a fer el mateix amb altres barques: Massagran, Dulors, Amparo, Xavi, Montserrat... Actualment és l'entitat responsable de la gestió del sardinal Sant Pau que amarra al Port d'Arenys.

Bitàcola

El Sant Pau, el Raptus, el Sirius i l'Odina són els quatre vaixells de l'estol del MOLL inscrits a la  trobada marítima Escala a Barcelona que es farà del 18

El Sant Pau va ser el primer a marxar cap a Barcelona. El van seguir el Simbad i el Raptus. I el darrer, just el mateix dia que començava la trobada, va ser el Sirius.

El Coronel Amill i les seves tropes de miquelets i fusellers han tornat a desembarcar a la platja d'Arenys recreant diversos fets arenyencs de la Guerra de Succesió (1705-1714).

L'Odina va ser l'escenari principal del festival "Músiques de mar" que es va celebrar el passat diumenge 14 d'agost al Port d'Arenys. El Sant Pau i els llaguts del Club de Rem Arenys van complementar lespai escènic que tenia l'antiga llotja de teló de fons.

Contacte