Arenys oferirà el nou cicle formatiu de mestre d'aixa i calafat

El Departament d'Educació posa en marxa pel proper curs escolar 2020-2021 un nou cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment d'Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo. El currículum del cicle, de dos anys de durara, tracta d'un conjunt de  coneixements i habilitats professionals que tenien els antics oficis artesanals de mestre d'aixa i calafat. Les sortides professionals pels alumnes són en el sector de manteniment d'embarcacions d'esbarjo de fusta.

El grau, únic a Catalunya, s'oferirà a l'Institut Els Tres Turons i l'Ajuntament d'Arenys hi col·labora aportant recursos i suport per poder-lo realitzar, de manera especial en els espais de pràctiques de fusteria i de treball en embarcacions de fusta. El Moll també és un dels espais de taller i pràctiques que també utilitzaran els alumnes durant la seva formació.

Aquest nou cicle formatiu donarà  una qüalificació completa en operacions de manteniment d'elements de fusta d’embarcacions esportives i d’esbarjo, per reconstruir bucs i cobertes de fusta, reparar elements estructurals de fusta i mantenir i modificar elements interiors. També dona una qualificació parcial de mecanització de fusta i derivats, preparació màquines i equips de taller i muntatge de mobles i elements de fusteria. I controlar i organitzar components i accessoris de fusteria i moble.

Les classes i la formació es farà a l’Institut i s’utilitzaran espais de pràctiques i aules municipals del Xifré i el Port. El conjunt de l'ensenyament és de 2000 hores i es desenvoluparà en dos anys. El cicle està vinculat a la família de vehicles i transports però permet la modalitat 3x2 (cursar dos cicles en tres anys) de la família de fusteria.

L'Institut Els Tres Turons ha rebut vint preinscripcions pel curs i algunes han quedat en llista d'espera. El curs començarà el 14 de setembre.

Contacte