Escola de Pilots

Simbad a la proa del Raptus davant d'ArenysEL MOLL impulsa un espai de divulgació i formació entorn a la a navegació clàssica i tradicional. Una activivitat que té molt present l’Estudi de Pilots d’Arenys que va ser una referent de les escoles nàutiques del segle XIX. La vela llatina i, posteriorment, la cangrea han estat els sistemes utilitzats a les barques de pesca i els grans velers que sortien de la platja d’Arenys fins a inicis del segle XX. EL MOLL treballa per la promoció d’aquests tipus de navegació i, també, la formació de nous navegants.

Navegació tradicional

De forna conjunta amb les associacions A tot Drap, Bricbarca i els armadors dels vaixells adherits a EL MOLL es vol oferir un aprenentatge de tots els aspectes reacionats amb la navegació clàssica i tradicional i incorporar nous membres per les tripulacions arenyenques. EL MOLL també organitzarà i programarà xerrades i cursos sobre diversos aspectes de la navegació i el patrimoni nàutic i marítim. Una flota de vaixells clàssics al Port d’Arenys per fer-ne un espai de referència a la Mediterrània EL MOLL esta impulsant la presència al Port d’Arenys d’una flota estable de vaixells clàssics -construits abans de 1980- que aporti un atractiu i esdevingui un espai on es respiri i visqui la nàutica clàssica.

Un espai de referència per la vela clàssica

Les característiques i la bona meteorologia del Port d’Arenys són un bon reclam per aconseguir aquest objectiu. Per esdevenir una base de referència de vaixells clàssics es planteja poder oferir una bona oferta de serveis de manteniment -d’acord a les demandes específiques d’aquestes embarcacions- i també poder donar un bon tracte en les condicions econòmiques de l’amarra i altres serveis d’estada. En paral·lel també es preveu impulsar una programació d’activitats i trobades periòdiques i altres propostes nàutiques relacionades.

Des d’inicis de 2015, EL MOLL ja ha portat cinc vaixells al Port d’Arenys i n’ha detectat d’altres que ja hi eren. La proposta inicial de concentrar la flota clàssica a un espai específic del moll pesquer s’ha ampliat a altres zones, en concret al CNAM, que ha mostrat la seva predisposició de facilitar l’accés a vaixells d’aquestes característiques i promoure la divulgació i promoció de la vela clàssica.

Contacte