Aula del mar

 Durant el curs escolar 2014-15 s’ha posat en marxa l’Aula de mar, un projecte en col·laboració amb l’Institut Els Tres Turons d’acord el model “aula oberta” del Departament d’Ensenyament i que té el suport de l’Ajuntament d’Arenys de Mar. Quatre alumnes de l’Institut, en torns trimestrals, participem, dos dies a la setmana, a les tasques de recuperació del pesquer Margaret Alison.

El pla de treball abasta diverses tasques de fusteria, pintura i mecànica i es complementat en formació de competències marineres. Aquesta primera experiència de l’Aula de mar s’ha portat a terme a les instal·lacions de les drassanes ARESA.

Els alumness sempre tenen sempre un monitor que els supervisa i valida les seves tasques que les fan amb amb diversos voluntaris i col·laboradors d’EL MOLL. La direcció tècnica del projecte de restauració la fa CLASSICMAR.

L'experiència es vol ampliar amb més alumnes de secundària i tambe d’alres propostes de transició escola-treball municipals.

Nous projectes 2016

El creixement i consolidació de l’aula ha fet un pas endavant arran de l'acord amb el Club Nàutic d'Arenys de Mar que amb el vist-i-plau de Ports de la Generalitat ha facilitat poder disposar de l'espai que s'anomenava "cementiri" i que era una zona en desús. La disponibilitat d’un espai adequat ha permés poder ubicar-hi un taller i zona de magatzem oi, sobretot facilita que es puguin realitzar diverses tasques de manera simultània. Arran de disposar d'aquest espai s'ha pogut començar a treballar amb un curs PTT de fusteria de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

 

Contacte