CFGM de Manteniment d'embarcacions de fusta amb el Moll al Saló Nàutic

El Salo Nàutic internacional, que des del 12 al 16 d'octubre s'ha celebrat al Port Vell de Barcelona, ha acollit un espai del Cicle Formatiu de Grau Mitja de Manteniment d'embarcacions de fusta que es cursa a l'Institut Els Tres Turons.

La regidora d'educació, Miriam Puig amb la directora de l'Institut, Sandra Ubach, van acompanyar als professors i alumnes del cicle que durant aquests dies han estat treballant a l'stand del saló.

L'espai ha tingut com a protagonista destacat el bot de pesca de teranyina que s'està restaurant, durant aquest trimestre, pels alumnes del segon curs. Els alumnes hi treballaven diverses peces estructurals que han de fer possible la seva recuperació. Luís Vera, l'arenyenc que ha estat  propietari d'aquesta embarcació durant més de cinquanta anys, també va visitar l'espai per veure com avancen els treballs.

L'stand al Saló Nàutic ha tingut molt bona acollida i ha generat molt d'interès al permetre veure l'activitat dels alumnes en viu. Des de l'Institut s'ha valorat molt positivament per la projeccció i promoció d'aquests estudis.

Quaranta alumnes segueix els estudis del cicle

Enguany el nou curs de primer del cicle ha tingut 24 matriculats que han començat el curs. Aquest curs 2022-2023 és el tercer d'aquests estudis que es realitzen amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament d'Arenys de Mar que ha facilitat els espais dels tallers i aules de fusteria a l'edifici Xifré, pels alumnes del primer curs, i l'espai de drassana, al port pesquer, on s'ubiquen els alumnes de segon any. 

El Cicle Formatiu de Grau Mitja de Manteniment d'embarcacions de fusta és únic a Catalunya i ha estat un aposta municipal per impulsar noves activitats relacionades amb l'economia blava. El cicle té una col·laboració molt estreta amb l'activitat que realitza el projecte El Moll, dedicada a la recuperació del patrimoni marítim i la promoció de la navegació clàssica i tradicional, i també té la col·laboració del Club Nàutic d'Arenys de Mar (CNAM).

El Moll i el CNAM també hi ha estat presents

El projecte El Moll també ha estat present al Saló Nàutic a través de l'espai de la Federació Catalana de Cultura i Patrimoni Marítim i Fluvial que representa a totes les entitats i associacions catalanes relacionades amb la vela llatina i la conservació del patrimoni marítim. La barca de mitjana Odina del Moll i també el sardinal Sant Pau de l'associació santpolenca A tot drap han estat fent sortides pels visitants. El CNAM també hi ha estat present per presentar els seus serveis nàutics, a través de l'stand de l'associació Ports de Catalunya (ACPET).

Contacte