El Moll farà Escala a Barcelona

El Sant Pau, el Raptus, el Sirius i l'Odina són els quatre vaixells de l'estol del MOLL inscrits a la  trobada marítima Escala a Barcelona que es farà del 18 al 20 de març just abans del festival marítim que se celebrarà a la vila de Seta per Setmana Santa (Escale à Sète) . Totes dues propostes estaran unides per la travessa Santa Eulàlia-Ruta dels Cítrics, que rememorarà l'històrica ruta comercial del segle XIX que vorejava tot l'arc mediterrani i les Illes fins al sud de França. 

Escala a Barcelona, Festa de la Cultura Marítima concentrarà la seva activitat al moll de Bosch i Alsina on acollirà més d'una trentena d'embarcacions i grans velers.  També s'ha preparat un ampli programa d'activitats adreçat a tots els públics: actes, presentacions, tallers, demostracions, actuacions, concerts...

EL MOLL hi participarà amb alguns dels vaixells i s'està fent un treball intens per fer possible que hi puguin ser el Sirius i l'Odina. També es col·labora amb algunes de les activitats de terra que hi ha programades. Entre les moltes activitats previstes hi ha una xerrada sobre el procés de restauració del Far Barceloneta, l'antic Norte que va ser amarrat durant molts anys al Club Nàutic d'Arenys.

L'acte més espectacular de la Escala a Barcelona serà, sense cap dubte, la sortida de totes les embarcacions a migdia del diumenge, 20 de març. Els grans velers ja enfilaran rumb directe a Seta i la resta d'embarcacions catalanes alguns faran  navegació en conserva i altres tornaran als seus ports.

Festival Escala Barcelona (18, 19 i 20 de març)

Festival marítim amb presència de vaixells tradicionals i grans velers, carpes amb entitats que permetin donar a conèixer el patrimoni marítim de la ciutat i de la resta de Catalunya, programació de tallers i activitats culturals relacionades amb la cultura marítima.

Travessa Santa Eulàlia-Ruta dels Cítrics (20 al 22 de març)

Navegació en conserva de la flota catalana per participar en el Festival de Sete. Es recupera d’aquesta manera una ruta històrica existent al segle XIX de comerç de cítrics entre les costes del llevant de la península Ibèrica o les illes Balears i el sud de França.

Escale à Sète (22 al 28 de març)

Catalunya serà engunay el país convidat. La participació catalana comptarà amb la presència d’embarcacions i les seves tripulacions, manifestacions de cultura popular i d’activitats a través de les quals es vol donar a conèixer el patrimoni marítim català.

Contacte