El pas per Arenys de la "Catalunya al través"

El pailebot santa Eulàlia, la goleta el Far Barcelona, el quetx Ciutat de Badalona i el cúter Raptus van passar per Arenys rumb a Badalona en la primera etapa de la travessa "Catalunya al través". El pailebot va travessar les aigues arenyenques onejant la bandera d'Arenys de Mar al seu costat d'estribord. L'Odina, la Massagran, el Simbad i el Veloç van sortir a donar la benvinguda a l'estol que iniciava una Setmana santa ben intensa de navegació clàssica, de Palamós a Sant Carles de la Ràpita.

El Raptus va portar la representació del MOLL a la "Catalunya al través". El cap de setmana va ser amb l'estol als preparatius i l'inici de la travessa a Palamós. Una vintena de tripulants van incorporar-se a les diferents etapes del trajecte i a les navegades que es van fer des de Palamós, gaudint d'un bon garbí. El Raptus va entrar al Port d'Arenys, mentre l'estol seguia rumb a Badalona, i va tornar a canviar de tripulació. L'alcaldessa d'Arenys va acompanyar al pas i al releu de tripulants i va donar en ma una carta per l'alcalde de la Ràpita, darrer port de la travessa .

La "Catalunya al través" és un primer repte que ens ha portat força feina d'organitzar i coordinar. Ho hem gaudit amb la vintena de tripulants embarcats al Raptus i les tripulacions i grumets de tot l'estol. L'agraïment al Museu Marítim de Barcelona, als Amics del Quetx Ciutata de Badalona i a Bricbarca per comptar amb EL MOLL. El testimoni de l'espectacularitat de la cita en aquests dos vídeos: https://youtu.be/To87G4Yw4f4 https://youtu.be/b33iu29dLFU

 

Vídeos:

Sortida a la Badia de Palamós

Pas per Arenys

Fotografies de Montse Laborda, Sussi Xiberta, Xute i Josep Montmany.

Contacte