LA FESTA DE LA MAR

El Port d'Arenys ha acollit la V Festa de la Mar, una trobada d’embarcacions tradicionals catalanes i de promoció de la cultura i el patrimoni marítim i fluvial que, cada dos anys, convoca la Federació Catalana per a la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF). Enguany, de forma conjunta, les associacions A Tot Drap de Sant Pol de Mar i El Moll d’Arenys de Mar han assumit l'organització que s'ha concentrat entreel 31 de maig i el 1 i 2 de juny de 2019.

El programa d'activitats ha estat més extens i va començar a primers de maig fins al 16 de juny amb la primera regata de la Lliga catalana de llagut, a la Platja d'Arenys.  Com una prèvia, el 25 de maig, el Centre Cultural Calisay va acollir una taula rodona sobre patrimoni marítim i navegació tradicional i clàssica. I el mateix mati una quinzena de patins es trobaven a la Base Nàutica d'Arenys de Mar per fer via cap a Sant Pol. El patí de vela ha estat uns dels elements nàutics destacats d'aquesta edició de la Festa de la Mar. També va ser protagonista d'un dels espais florits destcats per l'Arenys de flors a la Plaça de la Vila, on s'hi va situar un patí.

El Port d'Arenys es va omplir de barques tradicionals i vaixells clàssics. Al moll i a mar destacaven el pailebot Santa Eulàlia i el quetx Ciutat de Badalona. De punta a punta del país més d'una trentena de barques van fer cap a Arenys i van gaudir d'un gran cap de setmana. 

La Bea (@zigiella a Instagram) embarcada a la Sa Illa va fer bona part d'aquestes fotografies que il·lustren aquest apunt durant la navegada del matí de dissabte.

 

Enllaços relacionats:

Web de la Festa de la Mar

Entrevista a Vicente Garcia Delgado

Crònica fotogràfica de la Festa

Contacte