La primera festa del Moll

La Festa del Moll tindrà continuïtat l'any vinent i vol esdevenir una cita tradicional de comiat de l'estiu a Arenys de Mar. Enguany la Festa del Moll s'ha convocat coincidint amb la cloenda de les jornades gastronòmiques Calamarenys que s'han celebrat aquest mes d'octubre. Tot el passat cap de setmana les activitats nàutiques i marineres al port han estat protagonistes destacades i element complementari de l'oferta turística lligada a la cuina del calamar. 

Des de l'organització ja s'ha fet un balanç molt positiu de la festa i s'ha calculat que un miler de persones van seguir i participar als dos dies d'activitats al moll. La celebració tenia com objectiu prioritari presentar el conjunt d'activitats que es fan des d'aquest projecte que s'mpulsa des del Port d'Arenys. S'ha conseguit amb escreix presentar el projecte i promoure la navegació tradicional i sensibilitzar respecte la conservació del patrimoni marítim.

La tarda de dissabte les activitats van concentrar-se a terra. L'espai d'activitats marineres va acollir un mostra d'eines de calafat, de confecció tradicional de nanses i m delisme amb maquetes de diferents tipus. També es van fer activitats orientades als infants amb taller de nusos, de senyalització amb banderes, un concurs de dibuix i una gimcana de grumets. Mentre arribaven barques i vaixells des d'altres platges i ports de la costa del Maresme i la Marinada feia sortides a mar cada mitja hora. Ja al capvespre va arribar el Bon-Temps, que aquest estiu ha tornat a la Mediterrània després d'una llarga estada al Cantàbric. En paral·lel un taller de música marinera va aconseguir engrescar a cantar a tohom, independentment de l'edat. El dissabte també va haver-hi espai de fogons i cuina, marinera amb fideuà i mandonguilles amb calamar. Un cremat preparat per en Quico Lluch va tancar el programa ja fosc.

El matí de diumenge, travessant la boira de primera hora, va entrar a port el Sant Ramon de Bricbarca. L'esperaven amarrats l'estol del Moll (Odina, Massagran, Simbad, Raptus...) i les barques i tripulants del Mamelló (Pineda), A tot drap (Sant Pol) i també dels amics del Quetx Ciutat de Badalona. De més enllà de la Tordera, la Pepeta de Palamós. 

Cap refugiat a la deriva

La Festa del Moll també va retre homenatge als milers de persones que intenten creuar la Mediterrània a la recerca d'un futur millor i i les organitzacions que treballen en les tasques de salvament. A les escales de la Porta de la Pau es va colocar una  ceràmica realitzada per Joaquim Casals, inspirada en les tràgiques escenes viscudes l'estiu de 2015 a l'illa de Lesbos. Dúnia Vilanova, va interpretar el "Cant dels ocells" en homenatge i record a tots els qui han perdut la vida en aquesta travessa desesperada fugint de guerres, persecució i pobressa. L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, va insisitir en remarcar el missatge: "Arenys diu mai més cap refugiat a la deriva". 

A migdia totes les tripulacions van embarcar i van sortir a navegar. Des del moll, amb un sol radiant, es podia anar seguint l'entrada i sortida de les barques, remar amb el llagut del Club de Rem o tastar el vermut espcial preparat i servit pel bar de l'Ateneu. 

Arran de la Festa del Moll també s'ha pogut veure i visitar la Lima 6 (LS-AM-6), l'embarcació de salvament de Salvacat que ja està acabant tot un complet manteniment que permetrà que torni a ser operativa i navegar. Des de l'Aula del mar del Moll s'està col·laborant per accelerar la seva plena activitat nàutica. 

 

Contacte