Margaret , una oportunitat per Arenys

Nous atractius ludics i més activitat turística i cultural des del Port és la refelxió que des dels sectors econòmics locals relacionats amb el turisme i l'hostaleria han fet des d'un temps ençà. En aquest context  l'acció del MOLL de promoció del patrimoni marítim i la navegació tradicional i clàssica esdevé un interessant actiu turístic. Una aposta per fer possible un nou desenvolupament turístic impulsant productes propis i únics, complementaris amb els bons serveis hotelers i gastronòmics que està consolidant la vila. Una oferta singular i diferenciada, vinculada a l’espai portuari i els serveis nàutics, que pugui atraure un turisme de qualitat, amb més valor afegit, adaptat a la temporada i que impliqui i repercuteixi al conjunt del municipi.

El projecte de restauració del pesquer escocès Margaret Alison, amb vuitanta anys d'història i molta activitat sobre les seves costelles, és un bona oportunitat per recolzar tota aquesta reflexió d'impuls del sector turístic local. Margaret Alison és un ringer escocès, construit l’any 1937 a les drassanes Weatherhead a Cockenzie, al costat d’Edimburg. Va sobreviure la II Guerra Mundial i la seva activitat -pesca de cèrcol- va portar-la a treballar a diversos punts de les costes d’Escòcia i Anglaterra. Ja retirada de la pesquera va arribar a Mallorca -a inicis dels anys 90- on es va dedicar als xàrters turístics. L’any 2000 va traslladar-se a la Costa Brava i, des de Blanes, va seguir oferint serveis orientats al turisme.

Des de primers de juny s'han reiniciat els treballs per refer completament l'estructra, la quilla i el buc per acabar posant-li un nou motor. El conjunt d'aquests treballs s'ha estimat  amb una inversió d’uns 50.000 euros per permetre deixar-lo plenament disponible per tornar a navegar i reiniciar la seva activitat. El temps estimat del l’obra és d’uns quatre mesos.. Margaret Alison ja té una matrícula de navegació que li permet realitar xàrter turístic, inicialment amb un límit de 12 persones. Un cop comenci la seva activitat des del port d’Arenys el nombre de propostes que s’ha previst garanteix plenament la seva sostenibilitat atès que no es planteja cap sortida deficitària i els costos de manteniment i d’estada són molt reduïts.

A través de contactes directes amb el sector turístic i a través d'una campanya de micromecenatge es fa la cerca dels diners necessaris. Tothom hi és convidat a participar, sigui amb aportacions econòmiques (que s'acompanyen de recompenses amb serveis nàutics) o amb treball voluntari. La Margaret Alison ha d’esdevenir vaixell i projecte insignia del conjunt d’objetius que promou EL MOLL.

 

 

Contacte