Obres i nous locals al contradic i base nàutica a la platja d'Arenys

Ports de la Generalitat ha obert la licitació d'unes noves obres al contradic del port amb un pressupost d'1,2 milions d'euros. Entre altres actuacions es preveu l'edificació de cinc locals a la zona del contradic (d'on ja es van treure les pedres de l'antiga escollera) i la reforma de l'espai de passeig que tindrà accés per unes escales a la dàrsena pesquera.

El passeig enlairat doblarà les actuals dimensions perquè anirà per sobre les casetes dels pescadors i dels nous locals. A més, el passeig inclourà una rampa per a les persones amb mobilitat reduïda. Les actuacions que s’han de dur a terme al contradic i a la zona adjacent estan incloses en el Pla especial del port d’Arenys de Mar. Així, han d’acollir els usos destinats a activitats turístiques i de serveis, relacionades amb el port i el municipi. Els usos admesos seran: restauració, lleure, turístics, comercials, oficines i administració, que van adreçats al públic en general. També s’admeten usos portuaris d’emmagatzematge, comercialització i distribució. Quant als usos comercials, es limitaran a una superfície màxima de 800 metres quadrats, es poden implantar equipaments singulars i petits establiments comercials. Queden exclosos els usos de residència i de lleure musical nocturn.

També s’ha de construir una rampa d’avarada per a embarcacions lleugeres al costat de la bocana, amb l’objectiu de fomentar els esports nàutics i la vela lleugera. A més, al final del contradic s’ha de crear un mirador perquè els visitants gaudeixin de l’operativa del port i de les espectaculars vistes de la posta del sol sobre el mar.

Contacte