Sa Rata ve a Arenys

Sa Rata, l'històric sardinal de l'Emili Armengol, s'incorpora a l'estol del MOLL. El passat diumenge, 17 d'abril, va baixar de l'Escala fins Arenys. La navegació va ser a motor i només un estona, passant les Formigues, es va poder ajudar del floc. La rebuda a Arenys va ser sonada amb la Massagran i el Simbas que van acompanyar-la a l'entrada del port, fins al costat mateix de l'Odina, on ha quedat, provisionalment, amarrada. 

El proper dies es començarà la posta a punt Sa Rata i es faran algunes reparacions menors per començar la temporada d'estiu que, enguany, només farà a les Illes. Abans però participarà al Desembarcament del Miquelets que es previst fer a Arenys de Mar el diumenge, 29 de maig, en un complet cap de setmana de recreació història del segle XVIII conjuntament amb trobada d'embarcacions tradicionals.

Sa Rata és un típic sardinal nordcatalà - una mica més petita que el Sant Pau- construït el 1926, a Banyuls de la Marenda, pel mestre d'aixa Bonaventura Colomines, el mateix que va construïr el "llagut" Santa Espina dos anys més tard. L'any 1992, Emili Armengol la va adquir i restaurar en la seva originalitat a les Drassanes Sala de l'Escala. És una embarcació històrica i emblemàtica de la vela llatina catalana, al nord i al sud del Cap de Creus.

Pel Moll és un nou pas de consolidació del projecte haver engrescat a l'Emili Armengol a portar Sa Rata al Port d'Arenys. Sa Rata també participarà a la jornada de portes obertes del Club Nàutic que es farà el proper 21 de maig i que es preveu sortir a navegar.

Contacte