MARGARET ALISON

Vaixell

Característiques

Descripció

Margaret Allison,  és un ringer escocès construit l’any 1937 a les drassanes Weatherhead a Cockenzie, al costat d’Edimburg. La seva activitat -pesca de cèrcol- va portar-la a treballar a diversos punts de les costes d’Escòcia i Anglaterra. Ja retirada de la pesquera va arribar a Mallorca -a inicis dels anys 90- on es va dedicar als xarters turístics. L’any 2000 va venir a la Costa Brava i els darrers anys ha estat al port de Premià en molt mal estat. L’estiu passat va arribar al Port d’Arenys amb l’esperança de poder tornar-la a fer operativa per la navegació. Un cop recuperada es vol que sigui una peça important de les activitats culturals i turístiques relacionades amb EL MOLL. És un dels ringers més antics que es conserven en actiu.

Aquest hivern es va avarar a les drassanes ARESA on s’hi ha treballat amb diversos voluntaris i un grup d’alumnes de l’Aula oberta de l’Institut Els Tres Turons. Els treballs realitzats fins ara han permès conèixer amb detall l’estat d’algunes parts estructurals del vaixell i com plantejar la seva recuperació. La tasques prioritàries que s’estan portant a terme són refer bona part de la fusta del buc i també la quilla. També s’han fet els treballs mecànics de desmuntar i revisar els dos motors. Per poder portar a terme aquestes actuacions s’estima que serà necessària una inversió d’uns 15.000 euros. D’aquesta manera es preveu poder aconseguir que el vaixell ja pugui recuperar la seva activitat i així generar recursos propis.

FINANÇAMENT PROJECTE RECUPERACIÓ

Per poder seguir endavant i disposar d’aquests diners s’ha posat en marxa una campanya amb l’objectiu d’aconseguir uns 12.000 euros a partir de petites aportacions.

La cerca d’aquestes col·laboracions es proposa com una col·laboració genèrica a EL MOLL i amb una contraprestació de serveis amb les activitats - sortides nàutiques- que oferiran Margaret Allison i altres embarcacions adscrites al projecte.

Bitàcola

L'Aula de Mar segueix treballant a la Margaret Allison. L'equip de l'Aula Oberta de l'Institut Els Tres Turons reforçat amb noves incorpiracions segueix treballant per deixar acabat tot l'exterior del pont.

Visita completa de membres de la junta de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial al Port d'Arenys per conèixer totes les peces que conformen El Moll.

Contacte