LS-AM-6

Vaixell

Característiques

Descripció

La LS-AM-6 és la darrera de les embarcacions de salvament en actiu de les 15 que -des de 1980-  durant vint-cinc anys van tenir la Creu Roja del Mar a la Mediterrània.

La LS-AM-6 ser construïda per Rodman a Vigo l'any 1981 i va començar a operar l'any 1982. La seva base va ser el port de Roses, mentre a Arenys hi havia destinada la LS-AM-4.

L’associació de Voluntaris de Salvament Marítim de Catalunya és propietària de la LS-AM-6 que l'ha rebatejat com a Salvacat i té la seva base al Port d’Arenys.

L'origen de les LS-AM

El trist vincle arenyenc de l’origen d'aquestes embarcacions és la tràgica fi de la regata de la tardor de 1970 a Arenys de Mar i uns altres dos naufragis que, aquelles mateixes dates, van succeir a les costes espanyoles que van forçar la reorganització del sistema de salvament marítim i la posterior creació de la Creu Roja del Mar (1972).

D’aquest procés en va sorgir el disseny i la dotació d’unes embarcacions de salvament que van distribuir-se per tot el litoral mediterrani i les Illes, conegudes com salvamar i que van estar en actiu durant més 30 anys. 

El simbolisme associat al seu origen fa imprescindible participar en el seu manteniment i fer possible que pugui seguir fent algunes de les activitats nàutiques per les quals va ser creada.

Bitàcola

Contacte