LS-AM-6

Vaixell

Característiques

Descripció

La LS-AM-6 és la darrera de les embarcacions de salvament en actiu de les 15 que -des de 1980-  durant vint-cinc anys van tenir la Creu Roja del Mar a la Mediterrània.

La LS-AM-6 ser construïda per Rodman a Vigo l'any 1981 i va començar a operar l'any 1982. La seva base va ser el port de Roses, mentre a Arenys hi havia destinada la LS-AM-4.

L’associació de Voluntaris de Salvament Marítim de Catalunya és propietària de la LS-AM-6 que l'ha rebatejat com a Salvacat i té la seva base al Port d’Arenys.

L'origen de les LS-AM

El trist vincle arenyenc de l’origen d'aquestes embarcacions és la tràgica fi de la regata de la tardor de 1970 a Arenys de Mar i uns altres dos naufragis que, aquelles mateixes dates, van succeir a les costes espanyoles que van forçar la reorganització del sistema de salvament marítim i la posterior creació de la Creu Roja del Mar (1972).

D’aquest procés en va sorgir el disseny i la dotació d’unes embarcacions de salvament que van distribuir-se per tot el litoral mediterrani i les Illes, conegudes com salvamar i que van estar en actiu durant més 30 anys. 

El simbolisme associat al seu origen fa imprescindible participar en el seu manteniment i fer possible que pugui seguir fent algunes de les activitats nàutiques per les quals va ser creada.

Bitàcola

L’associació de Voluntaris de Salvament Marítim de Catalunya que utilitza l'acrònim de SALVACAT  és una associació sense finalitat de lucre amb l'objectiu social de “salvament de la vida humana a la mar i aigües interiors i l'assistència a embarcacions” així com “la lluit

Els darrers mesos les embarcacions i els equips del Moll han participat a diversos rodatges i produccions de cinema i TV. En alguns casos per ser protagonistes davant de les càmeres i en altres per donar suport als equips de rodatge.

Contacte