RAPTUS

Vaixell

Característiques

Descripció

El Raptus és un antic pesquer -construït el 1932 a Moen, prop Rysor (Noruega)- segons els dissenys del constructor naval noruec Colin Archer.

Arborat en vela cangrea té 10,47 metres d’eslora i és un magnífica embarcació per iniciar-se en la navegació amb vela clàssica.

Des de novembre de 2014 és al port d’Arenys i s’ha incorporat al projecte EL MOLL com a element, plenament operatiu, de l’escola de vela i la formació de tripulacions preparades per aquesta navegació.

Bitàcola

El Raptus participarà aquesta setmana al Saló Naùtic formant part de la flota de la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial al moll de Bosch i Alsina. Ahir va navegar fins a Barcelona amb la Pepeta de Palamós.

Una cinquantena d'embarcacions de tota mena d'èpoques i eslores van commemorar a la badia de Palamós el primer segle d'història de la barca de mitjana Rafael.

El Sant Pau, el Raptus, el Sirius i l'Odina són els quatre vaixells de l'estol del MOLL inscrits a la  trobada marítima Escala a Barcelona que es farà del 18

El Sant Pau va ser el primer a marxar cap a Barcelona. El van seguir el Simbad i el Raptus. I el darrer, just el mateix dia que començava la trobada, va ser el Sirius.

El Raptus, el cúter noruec del Moll, participarà a la travessa de velers històrics "Catalunya al través" que aquesta Setmana Santa recorrerà el litoral català, des de Palamós a Sant Carles de la Ràpita,.

Contacte