ODINA

Vaixell

Característiques

Descripció

L'actual ODINA és una construcció de Josep Maria Casablancas per la pel·lícula "Capità Escalaborns" (Benpart, 1989). Es tracta de la recreació d'una barca de mitjana, l'embarcació tradicional que feia la navegació de cabotatge a la costa catalana fins a inicis del segle XX.

L'ODINA té una eslora de 8,15 metres als quals se li sumen els més tres metres del bauprés i els dos metres de botafora de la mitjana, la vela de popa.

El treball de la nova construcció es va realitzar sobre l'estructura d'una antiga tranyina, anomenada Odina, construida el 1948 a les drassanes Sala de l'Escala.

Bitàcola

A bord de la Teresa els Rivera ja enllesteixen la feina. Han hagut de reparar un bau i fer nou tot el suport de la maquineta. Aquests dies hi ha cua i les barques de fusta que fan veda de l'arrossegament es disputen la feina dels darrers calafats arenyencs.

El Sant Pau va ser el primer a marxar cap a Barcelona. El van seguir el Simbad i el Raptus. I el darrer, just el mateix dia que començava la trobada, va ser el Sirius.

El Coronel Amill i les seves tropes de miquelets i fusellers han tornat a desembarcar a la platja d'Arenys recreant diversos fets arenyencs de la Guerra de Succesió (1705-1714).

EL MOLL prepara pel cap de setmana del 29 i 30 d’octubre una celebració de final d’estiu al port d’Arenys. Es tracta d'un conjunt d'activitats organitzades per les entitats i empreses que participen i col·laboren amb el projecte per donar-li visibilitat i fer-ne difusió.

La Platja d’Arenys tornarà a acollir -per quarta vegada d’ençà la commemoració del Tricentenari- un conjunt d’activitats de recreació històrica que tenen com a referència diversos fets arenyencs de la Guerra de Successió.

Contacte