Sortides a mar per gaudir i aprendre

El Moll programa un conjunt d'activitats per presentar el nostre patrimoni marítim i gaudir-ne de forma activa. Durant l'any s'anuncien sortides de descoberta del port d'Arenys que tenen com a punt final la visita de l'espai de la drassana tradicional situada al moll de llevant, on es concentra l'activitat de l'associació en l'àmbit de la recuperació i conservació del patrimoni marítim.

Rodatges per TVE i i molta música

Els darrers mesos hem col·laborat en diversos rodatges de televisió de diversa tipologia i en diversos programes musicals i videoclips. Tant a mar com a terra hem pogut aportar el suport a la producció o a l'escenografia amb les nostres embarcacions. En alguns casos han estat treballs audiovisuals que han trigat temps a veure la llums. Ara fem repàs i comentem els darrers títols que ha sortit del plató del Moll.

Programes amb TVE

La Festa del Moll

EL MOLL prepara pel cap de setmana del 29 i 30 d’octubre una celebració de final d’estiu al port d’Arenys. Es tracta d'un conjunt d'activitats organitzades per les entitats i empreses que participen i col·laboren amb el projecte per donar-li visibilitat i fer-ne difusió. La Festa ocuparà diversos espais del moll pesquer. 

Obres i nous locals al contradic i base nàutica a la platja d'Arenys

Ports de la Generalitat ha obert la licitació d'unes noves obres al contradic del port amb un pressupost d'1,2 milions d'euros. Entre altres actuacions es preveu l'edificació de cinc locals a la zona del contradic (d'on ja es van treure les pedres de l'antiga escollera) i la reforma de l'espai de passeig que tindrà accés per unes escales a la dàrsena pesquera.

Activitat al moll del Club de Rem

El moll dels llaguts amb el temps havia anat cedint i ara, abans de començar la temporada, l'han tornat a aixecar i deixar tot acondicionat . Bona feina feta entre els mateixos socis del club.

El Club de Rem manté una continuada activitat esportiva amb prop d'un centenar de socis. També té diversos equips de competició que participen a la Lliga catalana i el Campionat de Catalunya que se celebren durant l'estiu. 

L'Arenys de l'Escola de Pilots

L'activitat nàutica arenyenca dels segles XVIII i XIX queda plenament representada i ben recollida en aquest gravat de l'any 1813 que s'utilitzava per il·lustrar els documents de Patent de Sanitat Marítima (AHFF).

Des dels vaixells fondejats a les barques que són a la platja hi ha una mostra àmplia de la vida marinera d'Arenys de Mar.

El Museu d'Arenys de Mar té una publicació d'aquesta "llarga relació amb el mar" (podeu veure-la aquí)

El "Cristo del paño" a Màlaga

El "Cristo del paño" és un tranyina arenyenca que l'any 2014 es va vendre a Andalusia però que manté el foli arenyenc. Construïda de fusta, l'any 1993, fa 20 metres d'eslora.

En Domingo, un dels seus mariners, ens ha enviat aquestes imatges de la sortida des de la Caleta de Vélez rumb a Màlaga. A la primavera tornaran a pujar cap a Catalunya.

L'Elena Ferran va fer aquest reportatge sobre el "Cristo del paño" quan es a vendre.

"Lo tio Motxo es jubila!"

Avui lo Motxo ha fet el darrer vol amb la Teresa. Des de fa anys ha estat el primer a arribar al moll -hi ha qui diu que té les claus. Aquesta propera matinada encara hi tornarà per donar la llibreta a en Josep Montmany i passar-los l'amarra. La Teresa ha estat la darrera barca de les moltes barques que ha portat en Motxo a Arenys. El seu relleu l'agafa en Joe que aquestes setmanes ja ha anat coneixent tots els secrets mecànics de la barca.

Retorn a la platja de Sinera

El director de cinema arenyenc, Lluís Danés ha recreat a la platja del Cavaió l'activitat marinera pròpia de fa una centúria per recrear la vida de Sinera arran de mar. Durant tres setmanes d'aquest novembre els rodatges s'han anat intercalant en diferents espais a diverses hores del dia. Les escenes de mar i arran de platja han estat les més realistes mentre que els interiors i altres espais de Sinera han tingut un tractament més simbòlic i oníric. La platja del Cavaió ha fet un salt en el temps i ha retrobat elements propis de la vida marinera d'inicis del segle XX.

Contacte